perjantai 28. tammikuuta 2011

Kokemusta kuppiin

Golden boys. Nyt odotetaan enää Kurosen sopimusta.
Pikkupoikia, junnuja ja nuoria pelimiehiä vilistää nurkissa ja jaloissa. Hentoisten poikien äänenmurros on juuri jäänyt taakse ja klubifanit katsahtavat kysyvinä toisiinsa. Missä on kokemus? Missä on johtajuus? Keskustelu taukoaa kun Liikuntalon valojen loisto himmenee ja varjo laskeutuu saliin. Kenenkään ei tarvitse enää kysellä mitään.

Varkautelaisen jalkapallon hartiat, kaikkien bodarihyökkääjien isä, Teemu Kervinen on tullut takaisin. Harvassa ovat ne pelaajat, jotka ovat olleet mukana pelikentällä seuran perustamisesta, kesästä 2001 lähtien. Itse asiassa Kervinen on ainoa sellainen. Mukaan mahtuu pari hengähdysvuotta reservissä, mutta aina hahmo on ollut läsnä.

"Kera" lienee tulevallakin kaudella joukkueen selkeästi vanhin pelaaja, vaikka ei iällä pilattu olekaan. Iän ja ennen kaikkea fyysisen preesensin mukana tuleva kokemus ja uskottavuus on nuorelle joukkueelle erittäin tärkeää.

Kun pientä ja nuorta joukkuetta vastaan asettuu pohjoislohkon suurta ja kokenutta lanauskalustoa on pelkkä Kervisen läsnäolo suurempi asia kuin moni kuvittelee. Harjoituksissa saattaa roiskahtaa ja vanha kettu voi viedä karkkirahat korttiringissä, mutta junioreille hävityt eurot ovat hyvä sijoitus. Suojelurahat on maksettava.

Kilometrit jaloissa tulivat kenties täyteen jo aikoja sitten, mutta varaosat jaksavat kantaa, jofat jaksavat niittää ja kuulakin nousee omiin korkeuksiinsa myös kaudella 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti