torstai 28. huhtikuuta 2011

Sarja-avaus: Klubi-JBK, lauantaina kello 16.00

Ensimmäistä ei voi koskaan vähätellä. Ensimmäistä kosketusta, ensimmäistä puolustajaa, eikä ensimmäistä, niin, ensimmäistä ottelua. Sarja-avauksessa on jaossa vain kolme pistettä, mutta usein se antaa suuntaa koko tulevalle kaudelle.

Kauden ensimmäiseen Klubia vastaan astelee pietarsaarelainen Jakobstads Bollklubb, JBK. Pohjanmaan parhaasta jalkapallokaupungista ponnistaa JBK:n lisäksi kaikkien tuntema veikkausliigaseura FF Jaro. Hiukan Varkautta pienempänä kaupunkina Pietarsaarelle voisi kenties tarjota jonkinlaista valtikkaa koko Suomen parhaana jalkapallokaupunkina.

Luonnollisesti JBK:n nykyinen rooli on toimia FF Jaron farmiseurana ja linkkinä Jaron juniorimyllyn tuotoksien hautomona pelaajien matkalla kohti Veikkausliigaa. Vaikka JBK ei täysin Jaron kakkosjoukkue olekaan, on sen iskukyky vahvasti sidoksissa siihen, millaiset miehet Eremenkon suvun päämies Aleksei Senior JBK:n matkaan laittaa.

Tommi Kautosen jätettyä JBK:n viime kauden jälkeen siirtyäkseen FC Lahden peräsimeen valmennusvastuun JBK:ssa peri Jukka Karjalainen. Jaron B-juniorit SM-pronssille viime kaudella luotsannut Karjalainen otti mitalijoukkeestaan mukaan JBK:n riveihin puolen tusinaa pelaajaa.

Klubi sen sijaan päässee lähtemään otteluun lähes parhaalla miehistöllään. Vain Pekka Hyvärisen vihoitteleva polvi ja Oscar Patellin tiistaina loukkaama takareisi ovat kysymysmerkkejä.

Klubin avauskokoonpano lienee jo piirtyneenä melko tarkkaan valmentaja Veli-Matti Mensosen papereihin, joskin tasapäisen maalivahtikaksikon peluutus pistänee Mensosen koville.

Tuulettaako Peksi lauantaina?
Klubisti sai nyhdettyä alustavat tunnelmat keskikentän Pekka Hyväriseltä:

-         Pitkä odotus taas palkitaan ja onhan se hienoa, vaikka hiekalla pitääkin tämä eka taisto käydä. Pelaajatilannekin näyttäis olevan ihan ok ja suurin osa jätkistä käytettävissä ja kunnossa. Vielä kun tulee varmistus Kytölän tulemisesta niin itse ainakin luottavaisin ja odottavin mielin lähdössä kauteen.

Miten oma työmaa, eli keskikenttä?

-         Hieman on vielä hakemista. Mikäli pelaan kolmion pohjalla, kuten luulen, niin toivon etteivät mahdolliset muut keskikenttäpelaajat, Krögerin Joni ja Segun lähde hirvittävästi höntyilemään siitä yläpuolelta, vaan kuuntelevat ohjeita ja muistavat puolustaa tiiiviisti. Krögerin kanssa homma jo toimii, mutta uutena miehenä Segunilla on vähän hakemista.

Entä se paljon puhuttu polvi?

-         Ei se ihan täysin kunnossa ole, joten Kytölää tai muita vahvistuksia odottelisin, että pääsisi kauden mittaan lepuuttamaan. Hiukan se vaivaa tietyissä jutuissa, mutta sarja-avauksen pystyn kyllä hoitamaan. Ihan normaaliin tyyliin saavat pietarsaarelaiset olla varuillaan, jos jäävät paljon palloa hautomaan.

Hyvä tietää. Entä miten käy pelissä ja ketä kotijoukkueesta kannattaa seurata?

-         Kyllä me voitetaan. Koskaan en ole lähtenyt kotimatsia tasan pelaamaan, saati sitten häviämään. Kaksi nuorta porukkaa lienee vastakkain ja tiukka vääntö tulee, mutta kyllä me ollaan niistä parempi maalin tai kahden turvin.

-         Meidän jengistä kannattaa seurata Krögerin Jonia, Lankisen Tommia ja Karvosen Samia. Nuoret jätkät pääsivät viime kaudella haistelemaan Kakkosen meininkiä ja nyt odotan, että jokainen jätkä parantaa vielä otteitaan.

Vielä hätäiset  vapputerveiset faneille?

-         Tervetuloa sankoin joukoin seuraamaan sarja-avausta ja aloittelemaan vapunviettoa. Joga Bonitoa en voi vielä luvata, mutta taistelua, asennetta ja vähän kipeitä taklauksia kylläkin.

 Peksi vaikuttaa valmiilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti