torstai 21. heinäkuuta 2011

Tarjolla tänään: pilailijoiden paluu

Tulimme takaisin vain päästäksemme uudelle tauolle. Paljon on vettä valunut Pirtinvirrassa viimeisen päivityksen jälkeen. Radiohiljaisuuden aikana katveeseen jäi kolme ottelua. Vierastappio FC Kiiston vieraana Vaasassa, karvas kotitappio GBK:lle Varkaudessa ja riemukas ryöstöretki JBK:n vieraana Pietarsaaressa.
 
"Ei taas!"
Se menneestä, käännä katse horisonttiin. Taivaanrannassa sunnuntain syleilyssä odottaa paluu kotikentälle kun vieraaksi saapuu Vasa IFK. Kevätkierroksen kohtaaminen päättyi Klubin 1-2 -vierasvoittoon klassisen näätäilyn jälkeen. Valkosiipien maaleista vastasivat maalipörssin voitosta tiukasti kilpailevat Dima Klimov ja Tommi Lankinen.

"Vitutti pelata niitä VIFK:n jätkiä vastaan kun kaikki oli isompia, vahvempia, nopeampia, taitavampia ja vielä kaiken lisäksi komeampia." -Markus Kröger 

Helposti ei voitto kuitenkaan viimeksi irronnut. Eikä takuulla irtoa kotikentälläkään. Piinallisesta nilkkavammasta toipunut Make Kröger on tervehtynyt täyteen pelikuntoon parahiksi kohtaamaan jälleen närästystä aiheuttavan vaasalaisen bättre folkin.

Vaikka VIFK on kaikkien odotusten vastaisesti jumittunut sarjassa viimeisen putoajan paikalle, ovat vaasalaiset yksi pelillisesti parhaista Valkosiipien tällä kaudella kohtaamista ryhmistä. Maalintekovaikeuksien kanssa painiva IFK on takuulla valmis ja enemmän kuin innokas yllättämään Klubin Varkaudessa.

Pelaajarintamallakin on tapahtunut: valopilkkuna vekkuli Markus Kröger on jälleen täydessä pelikunnossa. Siihen hyvät uutiset lähinnä loppuvatkin kun reisivaivoistaan kerran jo toipunut kolmikko, Oscar Patelli, Teemu Kervinen ja Jukka Rantanen uivat jälleen syvissä vesissä vammojensa kanssa. Myös polvensa päreiksi könynnyt Ville Rautio on palannut prinsessaviikkojensa jälkeen Tuhkimon arkeen ja on poissa riveistä määrittelemättömän ajan.

Myös Sami Karvosen pelikunto on täysi arvoitus. Poissa riveistä on myös väkivaltakoneiston syövereihin sukeltanut Joona Sinisalo, alokas ja hiiri. Plussapuolen sarakkeeseen voidaan kirjata joukkueen uusin tulokas jo JBK-voitossa debytoinut Ikechukwu Emmanuel Amafuele, tuttavallisemmin Ike. Sen lisäksi klubipaidassa debyyttinsä ehti tekemään MP:stä lainalle saapunut ja saman tien nuorisomaajoukkueeseen kutsuttu Ilari Kuitunen.

Äänessä keskikentän kusipäinen lanausyksikkö Pekka Hyvärinen ja aina tyylikkään hillitysti rääkyvä kapteeni Juuso Kuronen.

Mitä tässä nyt on tapahtunut viimeisimmän blogin jälkeen?

Pekka: Kiisto-matsissa meinasin kuolla räkään. Heinän takia. Ois pitänyt voittaa, paska jengi ja kovia nillittämään. Nillittäjät. Pelikieltohan sieltä oli tuomisina kun piti potkia niitä ja pääsin hyvillä mielin risteilylle. Märän reissun jälkeen ehdin kattomaan GBK-matsia, joka oli aika hirveetä paskaa.

Juuso: Jaa Make taitaa olla vähän kateellinen kun Pekka on päässyt katsomaan rantaruotsalaisten lisäksi myös ihan oikeita sveduja.

Pekka: Joo ja sit pelattiin JBK:ta vastaan hyvä peli ja voitettiin...

Juuso: Ollaan laskettu, että pelataan vieraissa paremmin ja otetaan sieltä ne pisteet niin voidaan pelata kotona päin helvettiä....

Mitäs tosta VIFK-matsista? Millä mielin?

J: Hieman odottava tunnelma on kun viimeksi oltiin niiden kanssa aika kusessa. Toivottavasti pystytään pelillisesti vähän parempaan kuin edellisessä, eikä räiskitä palloa samoin kuin vieraissa. Kunhan Make muistaa myös keskittyä peliin välillä.

Edi ei sateella syki
P: Pitää tosiaan toivoa, ettei Make rakastu joka toinen sekunti. Pelistä samoilla linjoilla Juuson kanssa. Pitäisi olla itse vähän rohkeampi pallollisena ja prässätä aktiivisemmin ja aggressiivisemmin.

J: Erikoistilannemaaleja ois kuulemma luvassa muustakin kuin rankista kun synttärisankari Lankinen nakutti aika nättiä vaparia treeneissä. Saa nähdä sitten ilmestyykö märkä hiiri Manninen kentälle kun on sadetta luvannut.Aika vähän ollut treeneissä jengiä? Millä miettein?

J: Aika huolestuttavaahan se on, jos MP:n päähiirii Iivanainen käy enemmän treeneissä kun omat jätkät. Aktiivisuutta on pakko toivoa.

P: Niin no mitä mä nyt tuohon voin sanoa... Oishan se ihan kiva, jos ois jengiä treeneissä. Hyvällä syyllä siellä jätkiä on poissa loukkaantuneena.

Vähän liikaa tosiaan loukkaantumisia. Mites uudet kaverit, Ike ja Ilu Kuitunen?

P: No Ilariahan mie en oo ku pari kertoo nähnynnä. Se mua vaan ihmetyttää, että miten sillä voi olla sellainen tukka kun se on Matin poika. Sitä mä oon ihmetellyt... Nuori kaveri ja pelimies siitä on tulossa. GBK-matsissa oli meidän paras keskikenttä ja hyvin suoriutui Pietarsaaressakin. Tervetullut apu.

Ike on siinä nyt puolitoista viikkoa pyörinyt ja nyt kun tuon ekan matsin näki, niin ihan hyvä juttu, että saatiin sekin. Jätkistä on pulaa ja Ike on ihan näppärän oloinen. Hiukan kuskaili palloa välillä turhaan, mutta saattoi olla vähän ylimääräistä näyttämisen halua. Hyvä vasen jalka ja pelin maagisin suoritus yksittäisellä jöpömäisellä tatsilla. Hyvin viihtyi leveydessä ja oli aina pelattavana.

J: Siinä tuli jo Pekalta pitkä pätkä. Hyvällä englanninkielen taidolla Ike sopeutuu varmaan hyvin jengiin. Näppärä kaveri ja hyvä vasen jalka. Toivottavasti ei ole niin paha lasinilkka kuin muut meidän vasurit ja toivottavasti viihtyy Varkauden metropolissa hieman paremmin kuin Segu, jonka piti muuttaa evakkoon aika nopeasti.

Nikke menossa keskityspalloon
Masan poika Ilu on pari hyvää matsia pelannut ja hyvällä itseluottamuksella on mennyt. Pallo pysyy ihan hyvin jalassa niin kuin maajoukkuepelaajalta sopii odottaakin. Vaikka tuo Potun poissaolo jättää aika ison aukon tuohon meidän pallolliseen peliin ja pelinrakenteluun niin kyllä mä sen Ilun mielelläni tuohon viereen otan...

J&P: Onnea vain Ilulle valinnasta.

Mites maalivahtilotto? Kumpi on niskan päällä, Nikke vai Henkka?

J&P: Aika sama kumman arpovat maalille kun vaikuttaisivat ihan yhtä pihalla olevan...

Mites kuvitusta?

J: Laita joku Perus-Edi. Hiiri sateessa.
P: Mä haluun laittaa musakornerin.

Ok, musakorneri?

P: Kanukkilesbokaksosten biisi. Eli Tegan & Sara - Hell.

Kerrankin hyvä musakorneri. Tartteeko vielä muuta, vai onko se siinä?

J: Ei tartte, se on siinä.
P: Ei tartte, se on hyvä comeback.

Blogi jää jälleen tauolle määrittelemättömäksi ajaksi.

Loppuun vielä videoklippi ottelusta JBK-Klubi: 
erityishuomio Diman harhautukseen 0-3 -maalissa. 
Voja, voja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti