tiistai 22. maaliskuuta 2011

Syvät, kapeat rivit

Niin alkaa Klubin miehistö muotoutua. Siksi puhumme tänään poikkeuksellisesti asiaa. Kauden alkuun on reilu kuukausi aikaa, edessä viimeiset harjoitusottelut ja viimeinen rypistys kohti 30. huhtikuuta alkavaa sarjaa uudessa ja vieraassa pohjoislohkossa. Niinpä lienee aiheellista ottaa katsaus pelaajatilanteeseen nyt kun siinä vielä on jotain spekuloitavaa.


Maalivahdit:

Klubin maalivahtiosasto on kunnossa. Henri Väätäinen on rohkea ja nuori, mutta varmaotteinen maalivahti, joka parantaa tekemistään päivä päivältä. Niko Kuusisto puolestaan on muutaman vuoden vanhempi, jo hiukan rutinoituneempi maalivahti, joka osoitti jo kaudella 2009 kykenevänsä vartioimaan luotettavasti Valkosiipien maalia. Maalivahtiosaston ainoana heikkoutena voi pitää vierastyöläisyyden vuoksi vähäistä yhdessäoloa muun joukkueen kanssa. Henkilöstöön ei odoteta kuitenkaan lisäystä.

Puolustus:

Voimakaksikko Esa Ikonen ja Juuso Kuronen lienevät itseoikeutettu parivaljakko Klubin topparipariksi, ellei ihmeitä tapahdu.

Teräsmies Ikonen ja seuraikoni Kuronen muodostavat rutinoituneen parin, johon Klubin tulisi kyetä luottamaan ottelussa kuin ottelussa. Laitapuolustajiksi oikealle on tarjolla harjoituspeleissä lupauksia herättänyt Joona Sinisalo ja veljekset Miika ja Joona Lehvonen.

Vasemmalle Klubilla on asettaa  erinomaisen viime kauden pelannut Markus Kröger. Lisäksi molemmat Lehvoset,  Ville Rautio, Oscar Patelli, Sami Karvonen ja Esa Ikonen kykenevät suoriutumaan puolustustehtävistä vasemmalla.


Keskikenttä:

Todennäköisesti kolmella keskikentällä pelaavalla Klubilla on asettaa keskikentän kolmioon Pekka Hyvärinen, Segun Ikudehinbu ja Joni Kröger. Kolmikon lisäksi keskikentällä pystyvät sijaistamaan ensisijaisesti hyökkääjänä viihtyvä Tommi Lankinen, vasempana laiturina parhaiten viihtyvä Eetu Manninen, tai pelikuntoa hiukan liian hitaasti lähestyvä ja vielä sopimuksetta pelaava Miko Pirinen.

Mietittävää syntyy, mikäli Joni "Russi" Krögerin polvivamma vaati pidemmän toipumisjakson. Ongelmia voi aiheuttaa myös Russin ja Peksin taipumus loukkaantumisiin. Silti, vaikka Peksi on tottunutkin pelaamaan toisinaan pikkuvammoista huolimatta, on Klubin varauduttava siihen, ettei mies korttiherkkyytensä vuoksi jokaisessa ottelussa ole käytettävissä.


Laidat:

Klubin oikeaa laitaa hallitsee myös tulevalla kaudella Dimitri Klimov. Ilman loukkaantumisia tai mahdollista siirtoa hyökkääjäksi Diman paikka lienee kiveen hakattu, kuten kenties Kakkosen parhaan laiturin paikka olla tuleekin. Diman ollessa sivussa tai kärjessä oikean laidan paikasta taistelevat todennäköisimmin Eetut Manninen ja Virtaharju.

Kovin kilpailu peliajasta nähdään todennäköisesti vasemmalla laidalla. Klubin riveissä on kolme pelaajaa, joiden ensisijainen pelipaikka ja koulutus on vasen laitapelaaja. Sami Karvonen, Oscar Patelli ja Eetu Manninen ja Eetupekka Virtaharju saavat kilpailla tosissaan pelipaikastaan. Pertti "Paroni" Häkkinen harkitsee valitettavasti huhujen mukaan seurasiirtoa.

Hyökkäys:

Yhden varsinaisen piikin systeemiin Klubin ensisijaiset vaihtoehdot ovat Tommi Lankinen ja Teemu Kervinen. Lankisen ja Kervisen peliaika jakaantunee vastustajan ja muun käytössä olevan materiaalin mukaan. Siinä missä Kervinen on päivänselvä hyökkääjä, kykenee Lankinen pelaamaan montaa muutakin pelipaikkaa. Lisäksi Dima Klimov on vaihtoehto kärkeen.


Toivelistalla:

Lisämausteensa soppaan tuo joukkueeseen toivottavasti keskikesällä liittyvä Jukka Rantanen, joka on pätevä vaihtoehto vasemmalle laidalle sekä puolustajaksi, että laituriksi. Vaan mahdoton ajatus ei liene sekään, että Rantanen löytäisi itsensä vielä hieman keskemmältäkin. Toivottavasti ei kuitenkaan topparin tontilta.

Heitetään vielä toiveena ja spekulointivarana futsalkentillä SM-finaaleja tahkoava Jukka Kytölä. Jokaisen valmentajan ja takuulla faninkin unelmapelaajan liittymistä joukkueeseen voi vain toivoa. Ovet lienevät karmeja myöten auki ja Juki astuu sisään, mikäli into, terveys ja motivaatio siihen riittää.

Samalla on eläteltävä toiveita myös Jukan kanssa parkettia dominoineeseen, mutta jalkapöytänsä murtaneen Mikko Kytölän liittymisestä joukkueeseen joskus tulevaisuudessa jalkapöydän parannuttua.

Pelaajalista:


Eetu Manninen
Pekka Hyvärinen
Esa Ikonen
Segun Ikudehinbu
Sami Karvonen
Teemu Kervinen
Dimitri Klimov
Juuso Kuronen
Joni Kröger
Markus Kröger
Niko Kuusisto
Tommi Lankinen
Miika Lehvonen
Oscar Patelli
Ville Rautio
Joona Sinisalo
Eetupekka Virtaharju
Henri Väätäinen
Joona Lehvonen
Miko Pirinen (sopimuksetta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti