perjantai 6. toukokuuta 2011

Ennakko: VIFK - Klubi, sunnuntai 8.5.2011

No ei se ole ihan sama kuin jos Dalai Lama palaisi Tiibetiin. Mutta jalkapallojoukkue kuuluu nurmelle ja nurmelle palasi myös Klubi riuduttuaan puoli vuotta maanpaossa.

Liikkari, Keskarin Sahara ja viimein Keskarin Sametti. Tai karkeaa se vielä sametiksi on, mutta onphan nurmea. Klubi palasi oikean jalkapallon pariin luonnonnurmelle tiistaina seuralegenda Esa Salmiheimon vieraana Leppävirralla. Omalle kotikentälleen valkosiivet pääsivät kirmaamaan torstaina. Perjantain treenien jälkeen tuntuma nurmeen pitäisikin olla sillä tasolla, ettei alusta tule yllätyksenä, kun vastaan asettuu kauden ensimmäisessä reissumatsissa Vasa IFK.

Bättrefolkista Klubi ei vieläkään pääse eroon. Länsirannikon ruotsalaisseuroista sunnuntaina vastaan asettuu Vasa IFK. VIFK huokuu suomenruotsalaista jalkapalloperinnettä. Vuonna 1900 perustettu seura kantoi sotien aikana ja niiden jälkeen hetken Suomen jalkapallovaltikkaa voittamalla Suomen mestaruudet vuosina 1944, 1946 ja 1953. Keräten siinä sivussa muutaman himmeämmän mitalin samalla ajanjaksolla.

Onneksi tämä ei ole kauneuskilpailu.
Vasa IFK:ta luotsaa Vaasan Palloseuraakin Veikkausliigassa käskyttänyt Tomi Kärkkäinen. Viime kauden päätteeksi Seinäjoen Jalkapallokerhon C-lohkossa viidennelle sijalle valmentanut "Kärde" sai mukaansa VIFK:iin muutamia VPS-pelureita. Vaihtuvuus on ollut vähäistä VIFK:n kuitenkin kenties vahvistuttua viime kaudesta hieman.

VIFK on Klubille täysin uusi tuttavuus, josta ennakkotietoa on olemassa hyvin vähän. Vaasalaiset aloittivat kautensa noutamalla vieraspisteet FC Ypalta, joten henki lienee takuulla korkealla.

Klubi pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan: vain Oscar Patelli lienee edelleen sivussa takareisivamman vuoksi. Kotiavauksessa mainiosti esiintynyt Jippo-apu Sauli Kettunen saanee Joensuusta mukaansa toisenkin pelaajan, kun puolustaja Lauri Ikonen liittyy Klubin pelaavaan miehistöön.

Klubisti yhytti kommentit jälleen painavia kommentteja sarjatulena tykittelevältä Pekka Hyväriseltä:

- Päällimmäiset mietteet seuraavasta matsista?

No taas sitä lähetään reissun päälle pienen tauon jälkeen. Että suunta nyt vaan muuttuu ja matkat vähän pitenee, mut sellasta se on ja tuleepa vähän vaihtelua kesäänkin. Vierasmatsit on ollu meille aina vähän hankalia, on tullut huomattua matkustamisen vaikutukset peliin. Se on vaan lähdettävä nyt hakee tällä kaudelle parempaa vieras aldoa ja pyrkiä olemaan paremmin hereillä kun peli alkaa.

- Miten siihen vierasmatsiin pystyis valmistautumaan paremmin?

Itsehän vietän ajan hyvin pitkälti korttia hakkaamassa takapenkeillä ja viime vuosi olikin aika hyvä rahallisesti, niin pitää jatkaa siihen mihin jäin. Mutta peliä ajatelleen niin olis tärkeää että jokainen tekee omia juttujaan ja ottaa ihan rauhallisesti, energiaa säästellen. Perus jaloittelut tietyin väliajoin, nesteytys, syöminen, nämä ihan perus jutut. sen verran nyt olis toiveissa, kun viimevuoteen verrattuna vaihtuvuus porukassa oli nyt pienempi ja nuoremmat jätkätkin on vuoden vanhempia ja "fiksumpia", niin toivois että sellanen pieni rutiini noihinkin hommiin ois jo syntynyt, eikä tarttis joka ukon herätellä itteensä kun peli alkaa vaan olis jo täysi rytinä päällä heti alusta.

- Odotatko pelitavan tai avauskokoonpanon muuttuvan viime ottelusta?

Target. Vasemmalla.
No avaus tuskin hirveesti muuttuu, en oikein nyt tiedä onko kaikki kunnossa, kun ite olin tuolla maailmalla. Jos on samat jannut hengissä niin luulisin että niillä mennään, tiedä sit näistä Jipon farmihässäköistä? Pelitapa on varmasti aika samanlainen mitä tossa ekassa kotipelissä, eli tiivis puolustus sillä tavalla kontrolloidaan vastustajan tekemistä ja pallonriistosta sit nopeita vastaan. Tässä vaiheessa on kuitenkin fiksua lähtee rauhallisesti tarkkaillen liikkeelle ja pallollinen dominointi jää kotipeleihin- Sano vielä kuka on korttiringin surkein pelaaja ja keltä on tarkoitus ottaa löysät pois?

- Paskojahan ne on kaikki ja kaikilta on tullut hyvin nyhdettyä. Kurosen Juusohan se targetti aina on. Jusen kyykyttämisestä tulee aina niin mukava fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti