tiistai 28. kesäkuuta 2011

Ennakko: Klubi - SJK Keskuskentällä keskiviikkona 29.6.2011 klo 18.30

Pitkän ja piinallisen juhannusaallokon viimeiset heikentyneet laineet saavuttavat kaukaisimman rannan ja on taas tyyntä. On aika palata harmaaseen arkeen ja vihreälle nurmelle. Onneksi seuraava juhlapäivä odottaa jo keskiviikkona. 

Öö... ennakko... "Pakkohan se on."

Seinäjoki on Pohjanmaan suuruudenhullu kasvukeskus. Rautatien solmukohtaan syntyneen ja suurten maatilojen ympärille kasvaneen Seinäjoen synneiksi ovat luettavissa muun muassa ne itseään telovat extremenulikat, Duudsonit, Paula Risikko ja Mari Kiviniemi, joka tiettävästi kävi siellä vain syntymässä, mutta kieltäytyy kommentoimasta. Ravi- ja junttikansan mekka kukoistaa kesällä Tangomarkkinoiden ja Provinssirokin lyödessä tahtia kesäisen Östermyran sykkeelle. Vauhtiajojakin siellä mainostetaan, mutta huhujen mukaan kukaan ei ole mitään siihen viittaavaa siellä nähnytkään, ellei keskustassa pöristelevien traktoreiden katsota määritelmää täyttävän.

Parasta ja pahinta Seinäjoen kesässä on kuitenkin Seinäjoen Jalkapallokerho, TP-Seinäjoen ja Sepsi-78:n fuusion hedelmänä syntynyt uusi ja virkeä kukkopoika. SJK panostaa toimintaansa Kakkosen tasolla poikkeuksellisen paljon aina pelaajista valmennuksen ja tiedottamisen kautta yhteisötoimintaan. Ja lujaa menee myös kentällä. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että SJK:n voittokulkua Kakkosen C-lohkon mestariksi on vaikea pysäyttää, ellei se pysäytä itse itseään.

Täksi kaudeksi Seinäjoen uusi ylpeys värväsi riveihinsä rutionoituneita ammattilaispelaajia. Keskikentän duo Chris Cleaver ja Christian Sund ovat liigatasollakin meritoituneita kovan luokan pelimiehiä seinäjokelaisten pelin ytimessä. Kärjessä viilettää Kakkosen C-lohkon maalipörssiä johtava Petter Meyer ja valmennuksesta vastaa entinen VPS-jyrä Christoffer "Toffe" Kloo.

Klubi sen sijaan lähtee otteluun hiukan siipirikkona Sami Karvosen, Markus Krögerin, Joona Sinisalon ja Oscar Patellin pelikunnon olevan vielä ennen tiistain viimeistelyharjoituksia hämärän peitossa. Teemu Kervisen sen sijaan pitäisi olla jälleen pelikunnossa, mikä antaa päävalmentaja Mensoselle lisää vaihtoehtoja hyökkäyspelin rakentamiseen. Jiposta Klubia auttamaan ovat tulossa tutut Sauli Kettunen ja Leo Niemeläinen.

Niin. Helppoa iltaa ei ole tulossa. Yksittäiset ottelut ovat kuitenkin oma maailmansa. Ja Klubin kauden teema, seuraavan yksittäisen ottelun voittaminen, on ollut kiitettävän tuottelias. Eikä voittoa vähempi tyydytä nytkään. Varsinkin kun blogitekstistä tulee huonoin ikinä.

Juuso nappasi kuvan Edistä

Vai mitä, Pekka Hyvärinen?

- Joo... ööö... ehdottomasti ensimmäinen tavoite on selvitä hengissä ja toinen on sitten voittaa matsi. 

Miten meni juhannus? Valehtele, ole hyvä?

- Helkkarin hauskaahan se oli, mutta onneksi se on vaan kerran vuodessa. Ei niitä kovin montaa kestäis.

Hyvin valehdeltu, eli täydessä tikissä ollaan. No niin millä mielin matsiin?

- No tuleehan tämä vähän äkkiä, mutta niin se tulee niillekin. Eli lähtökohdat voisivat teoriassa olla samat, en tiedä. Sorvin ääreen on palattava. Sarjataulukko puhuu puolestaan ja nimilistaa lukemalla huomaa, että kovia jannuja kakkosdivaritasolle on vastassa. Hienoa olisi saada aiheutettua ensimmäinen tappio vastustajalle, mutta se vaatii joka jätkältä kyllä maksimaalisen suorituksen. Jokaista peliä lähdetään voittamaan kotona, mutta haastajan asemasta lähdetään. Ollaan noita isoja kyykytetty ennenkin. Puolustuksen voisi olla vähän keskikenttää ja kärkeä heikompi kohta, joten sinne täytyy saada painetta.

Juuso "KPK" Kuronen, miten näkisit?

- Puolustuspäässä hommat helpottaa kun ei ole yhtään kaksimetristä tummaa kaveria vastassa, vaan joku neverheard Meyer. Palloa ne varmaan pitävät enemmän ja me otetaan vastaan ja käydään pari näätämaalia tuikkaamassa. Maalinteossa onnistuu ainakin tänään lehdessä komeillut Esa Ikonen. Suoraan vaparista, jonka saa ampua siksi kun en pärjännyt juhannuksena aitanovi-challengessa juuri lainkaan vaikka sain yrittää kahdesta metristä.

Jotain syväanalyysia taistelupareista, Peksi?

- Jonilla ja Segunilla on oletettavasti Sund ja Cleaver vastassa ja niiltä pitäisi jätkien saada tila ja aika pois, ettei ne pääse pyörittämään peliä. Salella on varmaan paljon tekemistä Sipilän kanssa.

Ville... tuota Villestä kuva.
Meillä on kuuleman mukaan myös naispuolisia lukijoita, Peksi? Voiko olla totta? Pitäisikö meidän siistiä vähän kielenkäyttöä ja vaikuttaa vähemmän idiooteilta?

Kyllä... ky.. Kyllä se on totta. Ei kun vaan terkkuja Nummelan Sittariin ja Vihdin S-Marketiin. Ei me kielenkäyttöä siistitä. Hyväksi havaittua on turha muuttaa ja sitä mikä on rikki ei korjata.

Ehkä väsynein blogi ikinä. Mitä laitetaan kuvitukseksi?

- (Juse) Manninen on kuulemma vähän jyrätty. Lähetän sulle kuvan siitä.
- (Peksi) Anteeksi lukijat, olen pahoillani... Laita Tuhkimosta... Siis Rautiosta.

Ei kai sentään Tuhkimoa. Ville Rautio, sano jotain blogiin? Laitan tuhkimokuvan, jos et nosta blogin tasoa. Ja siitä varmaan tulee taas sitten jostain suunnalta sanomista.

- Nyt ei tuu kyllä mitään mieleen.


Ei väkisin. Sit mennään Tuhkimolla. Blogi pahoittelee lieviä vaikeuksia tekstintuottamisessa, sekä kehittymätöntä taiteellista silmää kuvituksessa. Saatamme jäädä tauolle, mutta todennäköiseseti emme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti