keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Ennakko: Klubi - TP-47 (Tornio) Keskuskenttä, torstai 2.6.2011 klo 18.30

Puolustus pitää ja Dima, Sammy ja Lankku kiristelevät kilpaa verkkoja. Myötätuulessa on mukava purjehtia ja sääkin on kaunis. Hyvä olo vaivaa ja voittamiseen tarvittava rehti vitutus loistaa poissaolollaan. Mikään ei ole niin epäilyttävä ja virhealtis kuin hymyilevä jalkapalloilija.

Tornio on se Varkauden kokoinen rajanylityspaikka suomalaisten nuuskakuriirien reitillä Haaparantaan. Vanha teräskaupunki on tunnettu erityisesti rehellisesti umpikierojen kusettajien kotikaupunkina aina Jari Isometsästä Jäätteenmäen ja Vanhasen aseenkantajaan Hannes Manniseen.

Torniosta ponnistaa myös Klubin helatorstain vastustaja, vanha ja perinteikäs Tornion Pallo-47. Muun muassa Teemu Tainion kasvattajaseurana tunnettu neliseiska pelasi vielä kaudella 2005 Veikkausliigaa pudoten sieltä kuitenkin Ykkösen kautta Kakkosen pohjoislohkoon. Kaudella 2010 TP-47 sijoittui Kakkosen pohjoislohkossa toiseksi. Kuluvan kauden seura on kuitenkin aloittanut hieman verkkaisemmin keräten kuudesta ottelusta tasaisesti kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Klubi pääsee otteluun jälleen vahvalla, joskin kapealla miehityksellä. Sairaslistalla jatkavat todennäköisesti edelleen reisivaivaiset Teemu Kervinen ja Oscar Patelli. Nilkkansa kanssa tuskailevan Markus Krögerin pelikunto on myös arvoitus.

Klassik är klassik.
Pekka Hyvärinen, mitä odotat helatorstain ottelulta?

- Tähän pätee ikuinen totuus kotiotteluista. Eli mitään muuta kuin voittoa ei lähdetä hakemaan. TP:stä en juuri muuta tiedä kuin että ovat joskus pelanneet liigassa, mutta ne ajat näyttävät olevan kaukana takana. Jälleen kerran pieni mysteeri vastustajana.

Mihin pitää keskittyä ja mihin ottelu ratkeaa?

- Laitoja pitää saada edelleen ruokittua. Dima on ollut niin hyvässä vireessä alkukaudella, että peli pitää saada nopeasti leveäksi ja sitä kautta ylös. Puolustuspäässä on mennyt melko hyvin, joten isoja muutoksia ei tarvita. Pienet henkilökohtaiset virheet pois vain. Keskikentällä pitäisi pystyä vielä paremmin pitämään palloa ja jakamaan laatupalloja hyökkäykselle. Pelin rytmittämiseen täytyy keskittyä. Treeneissä katsottiin pikkuisen pelin avaamista pintaraapaisuna, mutta jos siitä joku idea saataisiin ja se alkaisi rullaamaan paremmin.

Aika hyvin menny noi pelit? Onko vaaraa lepsuilusta tai ylimielisyydestä?

- Eihän sitä koskaan saisi olla. Terve ja hyvä itseluottamus on jengissä, mikä saattaa joskus näyttää ylimielisyydeltä. Toivon, että jätkät ei oo liian tyytyväisiä, mutta tällaisessa nuoressa jengissä on aina vaara se, että luullaan olevamme parempia kuin ollaankaan.

Entäs noi ottelun avainpelaajat? Nää on osuneet aika hyvin nyt?

- Tommylla ja Sammylla seisoo varmaan vieläkin viime pelin jälkeen ja ovat sekaisin. Dimalla karkaili vedot vähän viime pelissä, joten nyt se taitaa kerran tai pari osua. Puolustavasta kolmiosta pitäisi jonkun tehdä maali. Eli minä, Juse tai Ikosen Esa. Heh, on se nyt aika saatanan säälittävää, että joku Sinisalo on ainoa maalinteossa onnistunut puolustaja.

Jusen ja sun viiksikisa loppui? Mikä oli lopputulema?

- Kai me molemmat voitettiin ja hävittiin. Lopputulemassa parasta on se, että se on ohi. Kolmannelle osapuolelle, vedon feidanneelle Apelle, sellaisia terveisiä, että eipä ollut yllätys kun tietää miten selkärangaton mies... tai älä laita mies vaan k...

Eilisissä treeneissä oli aika huikea meno? Ketteryysviestissäkin vedettiin pesissyöksyjä joukkueen eteen? Jatkuuko sama uhrautuminen huomenna?

- Krögerin Maken kanssa ainakin annettiin kaikkemme joukkueen eteen viestissä, mutta vässykät feidas... Oma pelihän perustuu ainakin siihen raastamiseen ja syöksyilyyn, joten jos mä en sitä tee, niin en tiedä mitä vittua mä siellä kentällä sitten teen...

Minkä ikäinen se Jammehin Daddy sanoi treeneissä olevansa?

- Luulin, että se oli joku kolmekymppinen, mutta kun kysyin siltä niin ei se tiennyt. Ne on ne vekkulit sellaisia.

Kenestä laitetaan kuva ja millainen?

- Laitetaan Juusosta se kuva missä Aapis antaa sille joulukortin.

Niin laitetaankin. Klassikko on klassikko. Musakorneri?

- Tommy Gun - This one's on me


Eiköhän se oo siinä. Kahvikin on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti