maanantai 13. kesäkuuta 2011

FCV - Klubi 2-3: Ihailtavan ilkeitä vierailijoita

Pandamaa valloitettiin vaikeimman kautta. Onneksi Krögerin jalka oli kentällä kevyempi kuin siviilissä. Onneksi Hyvärisen ensimmäistä sössittyä rankkaria ei nähty vieläkään. Onneksi vesisade lakkasi. Onneksi onnistuneen ryöstöretken jälkeen paskat kolmioleivätkin maistuvat vähän paremmilta, selkä kestää istumisen vähän paremmin ja bussin ilmastoimattomuuskaan ei vituta. Onneksi vieraissa voitetaan. Onneksi oli onnea.

Segun vastasi voittomaalista
Varkauden pakahduttavan seisova ilma vaihtui bussimatkan aikana kaatosateeksi. Jyväskylässä Klubia odotti punapaitaisen FCV:n lisäksi hyväkuntoinen, mutta sateen pehmittämä nurmikenttä. Kaksi kertaa tappioaseman tasapeliksi kääntänyt Klubi vei lopulta mukanaan koko potin Segunin runnottua voittomaalin runsaalla taidolla ja vielä runsaammalla tuurilla. Klubin ensimmäisestä vastasi Klubin kaikkien aikojen maalipörssin ykköstilan Jari Pennaselta valloittanut Dima Klimov (32 maalia). Toisesta tasoitusmaalista vastuun kantoi pallon pilkulta vuorenvarmasti nyyttiin toimittanut Pekka Hyvärinen. Lisäksi klubipaidassa debytoi jälleen uusi nimi, kun JIPPO-apu Leo Niemelä pelasi Klubin kärjessä 66 minuuttia.

Ottelun päätteeksi Klubista palkittiin yhdellä tähdellä Dima Klimov ja kolmella Juuso K52 Kuronen. Palkinnot ojensi edelleen muutaman vuoden takaisesta klubikohtaamisesta peloissaan tärissyt Tommi Kari. Onneksi Ive ei pelannut nyt Klubin väreissä. Muuten palkinnot olisivat jääneet varmaan jakamatta.

Ottelua seurasi paikan päältä jo ennakossa haastateltu Jukka Kytölä. Seurakseen Kajuk oli saanut niin ikään vuosien saatossa Klubille vahvan panoksen kentällä antaneen velipoikansa, Mikko Kytölän.

Juki, päällimmäiset tunnot matsista?

- Pelin taso ei päätä huimannut, mutta maalit olivat hienosti tehtyjä, niiät tuli riittävästi ja peli säilyi jännittävänä loppuun asti.

Eli aika normaali kakkosdivarivääntö. Entä mitä hyvää joukkueiden pelissä oli?

- Hyvää FCV:llä: keskikentän keskustan työskentely hyökkäyssuuntaan oli ajoittain ihan ok katsletavaa. Myös keskuspuolustus oli muuten ihan ok, mutta töpeksi kriittisillä hetkillä.

Hyvää JK:lla: Pelinrakentelu keskikentällä ja hyökkäyksessä toimi pääosin mallikkaasti, Tommi ja Dima  väläyttelivät ainakin muutamaan kertaan ja keskuspuolustus pelasi loistavasti.

Entä huonoa?

- Huonoa FCV:llä: Avauspelissä ja pelinrakentelussa yleensäkään ei ollut havaittavissa mitään kovin systemaattista, liikettä ja aloitteita olisi kaivannut enemmän, pallo oli liikaa ilmassa ja syötöt karkailivat jonkin verran märällä kentällä.

Huonoa JK:lla: Laitapuolustajat muutaman kerran vaikeuksissa ja hyökkäyksissä viimeiset ratkaisut jäivät liian usein hampaattomiksi. Kolme maalia ja voitto joka tapauksessa ansaittu.

Entä ketkä tekivät vaikutuksen kentällä?

- Jaa, että vaikutuksen. FCV:ltä nostaisin ehkä esiin suht varmasti esiintyneen Niko Leppäsen ja JK:lta ehdottomasti eleettömän toppariparin Juuson ja Potun (Esa Ikonen). Ajoittain hyviä otteita nähtiin kaikilta JK:n pelaajilta, mutta tietty tasaisuus puuttui.

Sano vielä jotain?

- Oli mukava nähdä JK:n pärjäävän ja ottavan ansaitun ja ainakin edelliskausina harvinaisen vierasvoiton kapealla mutta melko laadukkaalla miehistöllä. Siitä on hyvä jatkaa, mutta pitää muistaa että lopulliset sijoitukset ratkaistaan vasta syyskuussa. Toivon myös FCV:lle parempia hetkiä loppukaudelle, koska siellä kuitenkin muutamia tuttuja pelaa.

Peksi ei rankkeja ryssi
Suuret kiitokset Kajuk. Entä Peksi, miltä matsi tuntui kentältä käsin?

- Vähän samaa fiilistä kun edellisissä peleissä, tuntuu että perkele ryssitään vaikka on ihan voitettavissa oleva peli. Nyt sit vastavuoroisesti käännettiin kotiin tuo. Välillä hyvää peliä, välillä paskaa ja välillä ei mitään. 

Entä se rankkari?

- Katoin, että Lankku meni maan vetovoiman vaikutuksesta kenttään ja melkein teki mieli huutaa, että nouse vittu ylös sieltä, mutta sit tulikin rankki ja olin että jee. Sit muistin että mulla on rankkikortti. No ei siinä sit kun perus psyykkaukset ja homma selväksi mitä tässä tulee tapahtumaan. Sit tein niinkuin olen pitkän aikaan jo tehnytkin, eli oma perusrankki, mikä on reeneissäkin uponnut kivasti. Terve jännitys siinä ennen rankkia niinkuin kuuluukin, sellainen normisuoritus.

Raportti on hyvä lopettaa päivän lausahdukseen:  
 "Russi pelaa yllättävän hyvin kortittomaksi mieheksi." -Nikke Kuusisto 

Blogi kiittää Kytölää kommenteista. Klubi on tällä hetkellä takuulla yksi vähiten toivotuista vieraista. Toivotaan, että sama röyhkeys löydetään jälleen sunnuntaina, tällä kertaa kotikentällä, kun vastaan asettuu Ylivieskan Pallo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti