maanantai 20. kesäkuuta 2011

Klubi - FC YPA 2-1: Voiton kautta juhannustauolle

Suomen kusisimmat kaupungit ottivat toisistaan mittaa jalkapallon saralla sunnuntaina Keskarin huippukuntoisella nurmimatolla. Vielä on selvittämättä se, kumpi lopulta on kusisempi, mutta tällä kertaa jalkapalloherruus jäi Varkauteen.

FC YPA sai otteluun loistavan alun kun valkosiipien erikoistilannepelaaminen petti miesvartioinnin osalta pahasti. YPA käytti Klubin nukahduksen hyväkseen ja siirtyi 1-0 johtoon kun vain kuusi minuuttia oli pelattu. Pian maalin jälkeen puntit alkoivat tasoittua ja Klubi sai otteen pelistä. Klubin tasoitusmaalista vastasi Tommi Lankinen. Voittomaalin 38. minuutilla paukutti Dima Klimov.

Klubin kärjessä pelasi targetroolissaan kohtuullisesti onnistunut Jippo-apu Leo Niemeläinen. Ville Rautio otti reisivaivaisen Joona Sinisalon paikan vasempana pakkina. Joni Krögerin loukkaannuttua kentälle tullut Eetu Manninen suoriutui rajatusta roolistaan mainiosti pimentäen osaltaan YPA:n loistavan Radik Akhmetkhanovin. Kauden ensiesiintymisensä teki lopussa hyökkääjäksi vaihdettu Miika Lehvonen.

Kentän lehtereiltä löytyi myös entinen klubihyökkääjä, lapsitähti, tuhlaajapoika ja Kuitusen Lemmikkeihin kuulunut Teemu Sutinen, jolta blogistit tivasivat tämänkertaiset asiantuntijalausunnot.

Sutton seiskalla joskus kauan sitten
Sutton, miltä matsi näytti?

- Ensimmäinen 20 minuuttia näytti siltä, ettei tule koko hommasta kyllä yhtään mitään. Mutta sitten pikkuhiljaa parani. Toinen jakso tosin oli tahmeaa ja hidasta kuin eilisen puulaakin viimeiset pelit. Lopulta olen kuitenkin positiivisesti yllättynyt. Sentterityypin hyökkääjän Klubi kuitenkin tarvitsisi ja pidempiin hyökkäyksiin tulisi kyetä.

Mites pelaajapuolella, ketkä erottuivat?

- Peksi oli hyvä. Esa ja Juuso olivat miehiä paikallaan ja Rautio katkoi hyvin. Kukaan ei ollut huono ainakaan siinä määrin, että olisi vituttanut katsoa. Oikea laitapakki (Sale Kettunen) oli vähän ongelmissa, mutta se oli kyllä sen vastustajan laiturin (Joni Pakola) hyvyyttä.

Ollaan kuitenkin sitä mieltä, että Raution pelinumero häiritsee vähän? 

- Pakko olla samaa mieltä. Tiedätkö miksi Kera ei tullut kentälle?

Säästelivät varmaan Keraa vielä, mutta luulin, että mä esitän kysymykset. Mitä odotat loppukaudelta?

- Ihan hyvä, jos jätkät pystyy vetämään loppukauden näin. Potentiaalia on. Överitähdet ovat harvassa, mutta sitähän se joukkuepelin taika onkin. 

Hämmentävää, Sutton. Kerro vielä terveiset jengille?

- Hangover -leffassa on oiva läppä tähän. Lainaan sitä. "Come on gayboys!"

No tuo kuulosti jo Suttonilta. Kiitämme, mutta entä Peksi? Ajatukset matsista?

- Hyvä mielihän tuosta jäi. Kolme pistettä oli tavoitteena ja ne sieltä saatiin irti. Kotipelit on ollut vähän nihkeitä, joten oli tärkeää saada tästä hyvä tulos. Mutta pakko yhtyä Suttoniin edellä, että vaikeaa tuo pelaaminen vielä oli.

Eetu Manninen oli taistelutuulella
Mitä sanottavaa YPA:sta?

- Jos pitää nyt kaiken kaikkiaan sanoa mielipide, niin pieni pettymys oli siihen nähden miten ne ymmärtääkseni satsaa tuohon. Hehkutetut tähdet ja liigapelaajat olivat aika pimennossa. Jonkun ois pitänyt kertoa mulle ketä ne tähdet oli, en ois muuten nimittäin huomannut. Kaksi pelaajaa oli kuitenkin ihan rahansa väärtejä, tiedä sitten mitä niille maksavat. Se vasen linkki ja se nimihirviö, jonka Mannisen Edi onnistui lopulta pitämään aisoissa hyvin. Kiitosta Manniselle.

Tuli kai ekaa kertaa kolme tähteä sulle. Miltä tuntui?

- Onhan toi kiva saada välillä tuollaista niin sanottua tunnustusta kun tuo oma pelipaikka on vähän sellainen, ettei sitä tähtiraadissa usein huomata. Mutta tärkeämpää on, jos omat pelikaverit arvostaa panosta. Tai toivottavasti arvostavat. Vituttaa, jos eivät ymmärrä miten paljon yritän siinä töitä koheltaa.

Aika hyvä oivallus ja nopea vapari Lankisen maaliin. Mistä löytyi?

- Tälleen romanttisesti voisi sanoa, että katseet kohtasi Lankisen kanssa ja molemmat tiesivät mistä oli kyse. Se oli menoa sitten.

Söpöä. Oot ton juhannustauon aloittanut bigmacceines. Mitä juhannustauolla tapahtuu?

- Leppävirralle isommalla kaveriporukalla mökille. Tulee varmaan pelattua kaikenlaisiapelejä. Saattaahan siinä jokunen alkoholijuomakin alas mennä. Iän myötä pahin hulina ja vilinä lienee mennyt ohi.

Mitä kuvitusta laitetaan? Jonkun avainpelaajan kuva?

- Laitetaan kuva hyvin taistelleesta Mannisesta.

Oot vähän valitellut kun on hiljaista FutisForumilla? Kenen pitäis ottaa roolia?

- Jonkun rohkean joka ymmärtää vähän futiksesta. Kiinnostusta on kuitenkin muuallakin päin Suomea kun moni on lähtenyt pois täältä, niin saisivat nekin tietoa tapahtumista. Itsekin on pelaajana mukava kuulla muidenkin näkemyksiä peleistä. Toivottavasti keskustelu aktivoituu jälleen.

Laitas vielä juhannusterveiset kun Suttoniltakin lähti aika vahvat?

- Ensimmäisenä joukkuekavereille, että yrittäkää olla juhlimatta itseänne hengiltä. Riskiryhmän pelaajat kyllä tietävät itsensä, joten olkaa nätisti, jotta kyetään Seinäjokea vastaankin vielä venymään. Kaikille teille viidelle rakkaalle lukijalle myös hyvät juhannukset. Toivottavasti olette pitäneet lukemastanne. Jatkoa seuraa juhannuksen jälkeenkin. Älkää huolehtiko, pikku hamsterit.

Mitä vittua... Lopetetaan jälleen päivän lausahdukseen:
- Rautio on kyllä sympaattinen jätkä. Ryysyistä rikkauksiin. Tulee vähän Tuhkimo mieleen. -Joona Sinisalo


Hämmentävää, Sinikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti